Receptförslag

Bräserad Lammlägg (4 pers)

Ingredienser:
Lammlägg 4 styck
Vetemjöl 1 msk
Rödlök 4 styck
Vitlök 1 hel
Tomatpuré 2 msk
Balsamvinäger 1 dl
Röd vin 5 dl
Rosmarin 1 kvist/ 1 msk
Timian 2 kvist/ 1 tsk
Mynta (färsk)
Olivolja
Vit peppar
Havssalt


Tillbehör:
Ugnsbakade potatis
Morötter
Vinbärs gele























Tillagning 3tim

1. Sätt ugnen på 150ºC.

2. Blanda mjöl med havssalt och vitpeppar och klappa läggen med blandingen runtom.

3. Bryn läggen i en stekpanna och lägg de sedan i en långpanna tillsammans med löken(helt oskalad) och vitlöken(helt oskalad) Tillsätt vinäger, vin, tomatpuré och kryddorna.

4. Sätt i ugnen ungefär 2,5 timmar tills köttet är mörkt och nästan faller av benet.

5. Tillsätt små potatisar efter 1,5 timmar.

6. Till såsen syla sky från grytan och tillsätt lite matlagningsmjöl och smaka av.